Malzemeler
- 500g kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1lt soğuk su
- tuz
- 1,5 su bardağı süt
Tarif
- mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün.
- hepsini ince ince doğrayın.
- orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun.
- kavr ulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın.
- su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin.
- piştikten sonra sütü ekleyin.
- 1 taşım kaynatıp altını kapatın.
- taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.
Çorbalar
kremalı mantar çorbası tarifi , mantar çorbası kalori , mantar çorbası nasıl yapılır , mantar corbasi oktay usta , mantar çorbası portakal ağacı , mantar çorbası tarif
,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder